marți, 16 ianuarie 2018

Montura cu pluta fixa pentru pescuitul la rosioara


Descriere montura de pescuit cu pluta  fixa pentru pescuitul la rosioara

Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la rosioara face parte din categoria monturilor de finete.
Materiale necesare realizarii monturii :
- varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 2,5 - 5 metri;
- fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,10 - 0,12 mm;
- plute de 0.5 - 1 gram;
-alice de plumb;
- fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,06 - 0,10 mm;
- carlige numarul 14 - 22.

Realizarea monturii :

Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta). In functie de marimea rosioarelor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem rosioarele, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor.

Momeala :

Cea mai folosita nada pentru atragerea rosioarelor in zona de pescuit este malaiul (faina de porumb). In malai se adauga apa pana devine o pasta consistenta din care se pot face bobite de marimea unei nuci. Pentru nadirea rosioarelor se poate folosi si mamaliga cu sau fara arome. Pe langa apa se pot adauga, dupa preferinte, diverse arome, coloranti alimentari, pentru a face nada mai atractiva.
Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la rosioara amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), mamaliga, larvele de libelula.

Sursa:http://www.desprepescuit.ro/realizare-Montura-de-pescuit-cu-pluta-fixa-pentru-pescuitul-la-rosioara-specie-rosioara.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu